Droge worstjes 2020-03-01T21:18:31+00:00


DROGE WORSTJES

Heerlijke stevige bite, maar mals van binnen!

Oer-Hollandse droge worsten met fantastisch rijke smaken en zichtbare ingrediënten.

Wat veel mensen niet weten: hoewel onze Brabantse metworst zacht is, leent hij zich ook prima om lekker op een droge, koele en donkere plek weg te hangen en te laten drogen. Niet voor niets diende de Brabantse metworst-receptuur dan ook als basis bij de ontwikkeling van onze droge worstsoorten. Hierdoor zijn onze droge worstjes uniek en zeer zuiver van smaak: een heerlijke bite door het rijpen en drogen, maar met toch nog de herkenbaarheid van malse magere metworst van binnen.

Wij voeren een uitgebreid assortiment, bereid met vakmanschap, kwaliteitsvlees en eigen recepturen. Door onze traditionele werkwijze kunnen we ons hier onderscheiden op gebied van smaak en structuur: alles natuurlijk, géén zwoerd, géén kunstmatige rijpingsmiddelen, maar vooral liefde en rust. Standaard worden onze worstjes op 100 gram vers in een natuurdarm gestopt en aan het einde van de droogtijd wegen ze nog tussen de 55 en 60 gram. Natuurlijk kunnen we op klantwens alle vormen en gewichten aan, ook bijvoorbeeld in traditionele runderdarmen, of varkenszakeindjes. Hoewel onze worstjes (in tegenstelling tot de meeste andere droge worsten) licht gerookt worden, behoren (in plaats van het roken) ook edelschimmelculturen of kruidingen aan de buitenkant tot de mogelijkheden.

Worstjes met karakter

De beste smaken worden verkregen door RUST in het proces. Na het kruiden, rijpen, het drogen en roken, “trouwen” de smaken als het ware met elkaar. Dit geeft iedere worst zijn eigen unieke en specifieke smaak met karakter.

Smaken

De mogelijkheden zijn bijna oneindig! Naast ons standaard assortiment in de smaken naturel, knoflook, hazelnoot en chorizo, wisselen we regelmatig af met andere smaken. We laten ons hier beïnvloeden door de verschillende seizoenen, maar ook verschillende regionale culturen en tradities vanuit verschillende landen. Smaken die regelmatig terugkomen zijn: rozemarijn, dille, zwarte peper, extra-pikant, tijm, Italiaans, zongedroogde tomaat, mosterd, kerrie, lente-ui, kaas-bieslook, olijf, kruidnagel, Fries, Gronings en zelfs Krakauer, Landjäger en Moskovskaya. Ondertussen ontwikkelen we ook weer steeds nieuwe smaken. Alleen de beste soorten blijven hangen en zo ontwikkelden we onlangs een verassend smakelijke worst met kruidige curry, maar ook een hele pittige en toch tegelijkertijd erg smaakvolle variant met Madame-jeanette!

We variëren dus ook met de seizoenen mee. Zo hoort tijm thuis in de winter, geurige dille in de lente… houd onze website in de gaten voor spannende smaaksensaties!

Lekker borrelen

Onze droge worstjes passen perfect op een gevarieerde borrelplank. We helpen dan ook graag met het samenstellen hiervan! Ook kunnen we worstboompjes verzorgen voor een mooie winkelpresentatie.