Krokante kaantjes en reuzel 2020-03-02T21:51:10+00:00


Krokante kaantjes en reuzel

Krokante kaantjes

De kaantjes worden verkregen bij het uitsmelten van zacht varkensvet en hierbij lekker knapperig en goudgeel gebakken. Heerlijk in stampotten of als krokantje over een frisse en rijke salade, maar ook gewoon bij de borrel!

Onze kaantjes worden voor de smaak licht gezouten en zijn verkrijgbaar in verschillende hoeveelheden. In consumentenverpakking van 100 tot 150 gram, per 500 gram of per 1000 gram voor slager/ horeca.

Reuzel

Zacht gesmolten vet dat vrij komt bij het uitsmelten van het verse varkensvet. In dialecten wordt reuzel ookwel ‘smalt’ of ‘smout’ genoemd. Reuzel is zeer geschikt vet om in te bakken of te braden. Van oudsher worden de oliebollen met Oud en Nieuw er in gebakken. Zoet of hartig, het maakt niet uit. Het gebruik van reuzel mag dan minder gezond zijn dan het gebruik van plantaardige oliën; het bakken en braden in reuzel wordt door velen toch smakelijker gevonden!
Ook is reuzel terug van weggeweest als ingrediënt in diverse (internationale) gerechten.

Op brood

De reuzel is ook heerlijk om te mengen met verse kruiden of kaantjes en op (rogge)brood te smeren! In ons assortiment zijn verschillende varianten verkrijgbaar. Reuzel met kaantjes, Duitse Schmalz met verse kruiden en uiteraard de zuiver gesmolten natuurlijke blanke variant.