Ons vlees 2020-03-02T21:24:11+00:00


ONS VLEES

Al onze producten worden gemaakt van het beste kwaliteitsvlees. Herkomst speelt hierbij een belangrijke rol. Het varkensvlees waarmee we werken is afkomstig van drie verschillende varkens, grootgebracht met het gezondste voer en een goed en traditioneel leven zonder stress.

Bel’vidha varken

Wroetvarken

Puur Berkshire

Het Bel’vidha varken onderscheidt zich met name doordat het rijk is aan gezonde Omega 3-vetzuren. Terwijl we vroeger deze Omega 3-vetzuren vooral door vis op het menu konden binnenkrijgen, heeft uitgekiend voer ervoor gezorgd dat we dit nu ook via het stukje varkensvlees kunnen bemachtigen. Bovendien smaakt het vlees hierdoor malser.

Het wroetvarken heeft als eerste varkensketen met de wroetstal een Beter Leven keurmerk 1 ster ontvangen van de Dierenbescherming. Zo hebben deze varkens 3x meer leefruimte dan regulier gehouden varkens en dát proef je terug in het vlees.

Puur Berkshire is een initiatief van Hennie van Grinsven uit Heeswijk-Dinther. Welzijn van het dier staat voorop. Het varken groeit op in een zo natuurlijk mogelijke omgeving, zonder antibiotica, niet gecastreerd, geen kunstmatige inseminatie en geen krachtvoer. Het van oorsprong Engelse varken staat bekend om zijn sappigheid, malsheid en smaak.

Als vleesverwerker willen we je dus graag het beste product bieden. Dat doen we met passie, enthousiasme en plezier. Maar dus ook met oog voor de wereld om ons heen. We hebben respect voor milieu, de boeren én de dieren. We houden rekening met de klantwens en staan voor eerlijke handel en eerlijke recepturen. Dit begint bij een bewuste keuze voor de juiste grondstof.